Descopera o reteta simpla si rapida de biscuiti nasturei cu gem de caise. Acesti biscuiti fragezi, umpluti cu gem dulce-acrisor, sunt perfecti langa un ceai.
Pentru a face acesti Biscuiti nasturei cu gem de caise - Reteta simpla si rapida, sunt necesare cateva ingrediente: ou, unt, faina, zahar si gem.
Cum se prepara Biscuitii nasturei cu gem de caise - Reteta simpla si rapida:
Intr-un bol mare, bate untul si zaharul pudra pana devine un amestec cremos si pufos.
Adauga oul si esenta de vanilie, apoi amesteca pana la omogenizare.
Cerne faina, praful de copt si sarea peste amestecul de unt si ou, apoi amesteca totul pana cand obtii un aluat omogen. Aluatul trebuie sa fie usor moale, dar nelipicios.
Infasoara aluatul in folie alimentara si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de 30 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Scoate aluatul din frigider si modeleaza mici bile de aluat de marimea unei nuci. Tavaleste fiecare bila prin zahar tos. Asaza bilele pe tava pregatita, lasand un mic spatiu intre ele.
Cu degetul mare fa o mica adancitura in mijlocul fiecarei bile de aluat.
Pune cate o mica lingurita de gem de caise in fiecare adancitura. Ai grija sa nu pui prea mult gem, pentru ca se poate scurge in timpul coacerii.
Coace biscuitii in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute, pana cand marginile devin usor aurii, iar biscuitii sunt coapti.
Lasa biscuitii sa se raceasca complet pe o grila de racire inainte de a-i servi.
Incearca si reteta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau reteta de Corabioare cu untură, delicioase si fragede.
Iti recomandam si reteta de Fursecuri arici.