Mi-au facut cu ochiul fursecurile COCOSTAR ale Cristinei (Criss), asa ca le-am preparat si eu si ne-au placut foarte mult.
Aluat biscuiti:
Ingrediente umplutura:
Decor:
Pregatim intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura.
Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Vom framanta cu mana un aluat nelipicios.
Pentru umplutura batem albusul ramas, adaugam zaharul pudra si fulgii de cocos si amestecam pana rezulta o compozitie usor umeda. Cantitatea de cocos depinde de marimea oului. Compozitia de umplutura nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea fi modelata si a nu fi sfaramicioasa.
Impartim aluatul de biscuiti in bile de marimea unei nuci.
Fiecare bila se intinde in palma si in mijloc asezam cate o biluta de cocos pe care o invelim in aluat. Bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa fie usor moi, nu le coaceti prea mult. Se vor intari pe masura ce se racesc.
Topim la microunde ciocolata amaruie pe care o amestecam cu 80 ml frisca lichida pana cand obtinem consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile. Fursecurile glazurate se pun pe un gratar la uscat.
Topim si ciocolata alba si cu ajutorul unui posh desenam dungi albe peste glazura neagra.