Desert fursecuri cu umplutura de cocos

de Ina in Dulciuri, 3 Oct 2018 | 4441 vizualizari

 

Mi-au facut cu ochiul fursecurile COCOSTAR ale Cristinei (Criss), asa ca le-am preparat si eu si ne-au placut foarte mult.

 

INGREDIENTE

Aluat biscuiti:

  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 ou + 1 galbenus
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente umplutura:

  • 1 albus de ou
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g fulgi de cocos

Decor:

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 ml frisca lichida
  • 8 patratele ciocolata alba
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu umplutura de cocos:

Pregatim  intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura.

Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele.  Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Vom  framanta cu mana un aluat nelipicios.

Pentru umplutura batem albusul ramas, adaugam zaharul pudra si fulgii de cocos si amestecam pana rezulta o compozitie usor umeda.  Cantitatea de cocos depinde de marimea oului. Compozitia  de umplutura nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea fi modelata si a nu fi sfaramicioasa.

Impartim aluatul de biscuiti in bile de marimea unei nuci.

Fiecare bila se intinde in palma si in mijloc asezam cate o biluta de cocos pe care o invelim in aluat.  Bilutele formate se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc 20-25 minute la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, apoi se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Trebuie sa fie usor moi, nu le coaceti prea mult.  Se  vor intari pe masura ce se racesc.  

Topim la microunde ciocolata amaruie pe care o amestecam cu 80 ml frisca lichida pana cand obtinem consistenta potrivita pentru a glazura fursecurile.  Fursecurile glazurate se pun pe un gratar la uscat.  

Topim si ciocolata alba si cu ajutorul unui posh desenam dungi albe peste glazura neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu umplutura de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se prepara caramelul