Reteta am vazut-o la multe bucatarase, am poftit si intr-un final m-am hotarat sa le prestez...reteta am avut-o salvata de la Gaby, multumesc! :-* Sunt cele mai bune cornuri ever! :X Am de gand sa le incerc si cu alte umpluturi!
Aluat:
Umplutura 1:
Umplutura 2:
In plus:
Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.
Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
In functie de puterea de absorbitie a fainii, mai putem adauga, dar doar daca mai este nevoie.
Dam aluatul la rece si ne ocupam de umpluturi.
In doua boluri punem nuca macinata si macul.
Peste nuca adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa, stafidele si esenta de rom.
Peste mac adaugam coaja rasa de lamaie.
Preparam un sirop din 75 ml apa + 75 ml lapte si 150 gr zahar pudra . Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il impartim in mod egal, fierbinte, in ambele boluri (NU punem de la inceput toata cantitatea de sirop, pune mai putin si mai adaugam daca e cazul). Omogenizam.
Scoatem aluatul de la rece si il impartim in bucati de 32 gr, apoi modelam bilute.
Luam fiecare biluta, o aplatizam si ii dai o forma ovala.
Punem cate o lingurita de umplutura, intindem frumos, rulam si ii dam forma de potcoava.
Asezam cornurile in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu ajutorul unei pensule le ungem cu galbenus de ou si lasi sa se usuce iar inainte de a le baga la cuptor le ungem cu albus.
Dam tava la cuptorul preincalzit si le lasam sa se rumeneasca frumos.
Le servim calde sau reci (sunt dementiale oricum), langa cafea sau un pahar de lapte.
Spor la treaba si pofta mare!
1
Se pot face cu diverse umpluturi (dulceata, ciocolata, rahat).