O reteta fara zahar numai cu ciocolata neagra si prune uscate.
Este foarte bun si consistent. O felie ne calmeaza pofta de dulce.
Am avut un mic accident ori din cauza ciocolatei negre folosite 93% care era foarte bogata in unt de cacao ori din cauza untului folosit (un unt de tabla pentru tartinat). Partea grasa s-a separat cand am adaugat oul (era poate prea rece?) si aveam in castron un lichid gras si o compozitie compacta. Am aruncat lichidul si am salvat compozitia compacta care a devenit astfel mai putin grasa deci mai dietetica 😀 . Din cate am citit, este pacat ca l-am aruncat il puteam pastra si folosi la altceva. https://www.blogulluicatalina.com/2020/11/fondant-de-ciocolata-neagra-cu-prune.html
Indepartati samburii si taiati prunele bucatele.
Puneti la topit ciocolata neagra impreuna cu smantana lichida la bain-marie.
Amestecati bine si luati de pe foc.
Adaugati untul si amestecati.
Puneti oul , apoi prunele si amestecati. Cum va spuneam un lichid gras s-a separat ca o apa, l-am aruncat.
Puteti filma o forma mica de chec, eu am spalat si folosit cutia de unt.
Puneti compozitia inauntru, acoperiti si dati la rece 12 ore.
Scoateti din forma si taiati felii.