Desert floricele fragede cu gem de gutui

de anuta in Dulciuri, 18 Iun 2019 | 1650 vizualizari

 

Simplu si delicios!!

 

INGREDIENTE

  • (pentru cca 30 de floricele,15 buc unite cu gem)
  • 225 g unt sau margarina,
  • 50 g zahar pudra,
  • un ou,
  • esenta vanilie,
  • 250 g faina,
  • 75 g amidon din porumb
  • 1 pliculet de zahar vanilat pentru umplutura;
  • 3-4 linguri de gem din gutui
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert floricele fragede cu gem de gutui:

Se freaca untul moale aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra, apoi cu oul pana se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu amidonul si cernuta. Se amesteca bine cu mixerul pana ce obtinem un aluat elastic pe care il intindem pe planseta, gros de 0,5 cm si din care decupam discuri sub forma de floricele, ajutandu-ne de forma. La jumatate din discuri li se indeparteaza centrul, decupand cu o forma mai mica.

Se asaza in tava si se coc15 minute, la foc potrivit, in cuptorul incins dinainte. Pe discurile nedecupate se pune o lingurita de gem, apoi se lipesc cu cele cu mijjloc decupat. Se pudreaza cu zahar vanilat.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert floricele fragede cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie