Desert Felii London

de laura_n in Prajituri, 30 Iun 2021 | 5845 vizualizari

 

Am urmarit de curand pe Paprika, o emisiune Bunicute dulci. O bunicuta pe care am indragit-o imediat, a gatit o prajiturica simpla si foarte gustoasa, cu denumirea Felii London. Sunt sigura ca ati auzit si voi de ea, eu am pregatit-o si a iesit ceea ce vedeti. Are un blat fraged, gem de caise si bezea cu nuca, o bunatate, perfecta alaturi de un ceai sau de o cafea

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 370 gr faina
  • sare
  • 150 gr zaha
  • 180 gr unt
  • 1 praf copt (eu am pus bicarbonat de sodiu)
  • 6 gălbenușuri
  • coaja de lămâie
  • scortisoara macinata
  • bezea:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr)
  • 150 gr nuca macinata
  • gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Felii London:

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.

Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).

Albușurile rămase se mixează spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în bezea, omogenizand. Se întinde peste stratul de gem.

Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii London" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Arlechin II