Desert Felii London

de laura_n in Prajituri, 30 Iun 2021 | 5479 vizualizari

 

Am urmarit de curand pe Paprika, o emisiune Bunicute dulci. O bunicuta pe care am indragit-o imediat, a gatit o prajiturica simpla si foarte gustoasa, cu denumirea Felii London. Sunt sigura ca ati auzit si voi de ea, eu am pregatit-o si a iesit ceea ce vedeti. Are un blat fraged, gem de caise si bezea cu nuca, o bunatate, perfecta alaturi de un ceai sau de o cafea

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 370 gr faina
  • sare
  • 150 gr zaha
  • 180 gr unt
  • 1 praf copt (eu am pus bicarbonat de sodiu)
  • 6 gălbenușuri
  • coaja de lămâie
  • scortisoara macinata
  • bezea:
  • 6 albusuri
  • 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr)
  • 150 gr nuca macinata
  • gem de caise
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Felii London:

Se frământă faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat. Se frământă cât sa se omogenizeze.

Se întinde o foaie dreptunghiulara (tava de aragaz), se întinde un strat generos de gem de caise.Se presara scortisoara din belsug (sau dupa gust).

Albușurile rămase se mixează spuma cu 250 gr zahar (eu am folosit 180 gr). Se macină 150 gr nuca și se încorporează în bezea, omogenizand. Se întinde peste stratul de gem.

Prăjitura se coace la 200 grade C, timp de 25 minute.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Felii London" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema caramel si alune