Desert de toamna, in plina vara

de Patricia Iordache in Dulciuri, 21 Iul 2013 | 3987 vizualizari

 

Desi este vara, va propun un "desert de toamna" pentru ca n-am vrut sa-i schimb denumirea. ;) Nu va faceti probleme, pentru ca puteti gasi cu mare usurinta si acum, fructele necesare prepararii. Este un desert "parfumat", usor de facut si pe care fiul meu il adora! Iata ce ne trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 2 pere marisoare;
  • 100 gr orez;
  • 400 ml lapte;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 1 praf de sare;
  • 3 linguri cu miere;
  • o lingura unt;
  • 2-3 visine din dulceata.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert de toamna, in plina vara:

Laptele rece se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Adaugam boabele de orez, un praf de sare si putina scortisoara.

Cand orezul s-a fiert, adaugam 1 lingura cu miere si luam de pe foc.

Cat timp orezul se odihneste, taiem perele in felii potrivite ca si grosime si preparam un sirop in care vom pune feliile de pere.

Punem intr-o craticioara cu fundul gros 2 linguri cu miere si adaugam untul. Lasam sa se topeasca untul, amestecand continuu. Cand lichidul incepe sa fiarba, bagam feliile de pere si le lasam putin ca sa se moaie, dar avand grija sa nu se rupa.

Punem orez intr-un castronel udat cu apa, presam bine cu dosul unei linguri si apoi rasturnam cu grija pe o farfuriuta.

Adaugam deasupra feliile de pere, ornam cu visina din dulceata, presaram putina scortisoara si servim.

 

TIPS-URI

1

Este un desert foarte bun servit rece sau cald. Eu il prefer rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert de toamna, in plina vara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac: Reteta simpla si delicioasa pentru un desert de toamna