Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe

de oanapl in Dulciuri, 13 Apr 2017 | 3737 vizualizari

 

Delicii de Paste
Pentru aceasta reteta, m-am inspirat de pe blogul Simonei Callas.

 

INGREDIENTE

  • cupe:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 g ciocolată albă
  • 5 baloane mici
  •  cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g mure
  • 4 linguri zahăr
  • 20 ml apă
  •  decor:
  • mure
  • piersici din compot
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe:

Topeşti ciocolata pe baie de aburi, in doua vase largi. După ce se topeşte, o laşi câteva minute să se răcească. Pui ciocolata albă intr-o pungă si o găuresti la un colt si o adaugi peste ciocolata neagră sub forma de striuri.

Umfli puţin baloanele şi le introduci în ciocolată de mai multe ori până când formezi petalele, astfel încât baloanele să fie acoperite până la jumătate. Aşezi o folie de aluminiu într-o tavă şi pui câte o lingură de ciocolată pentru fiecare balon (pentru suport). Pui baloanele pe ciocolată şi dai la frigider 5-10 minute.
Între timp, prepari crema. Pui murele cu o lingură de zahăr şi apa la fiert, pentru 10 minute. Treci printr-o strecurătoare fructele si sucul rezultat il adaugi peste mascarpone impreună cu zahărul pudră şi amesteci pană se omogenizează compozitia.

Scoţi baloanele de la frigider şi le spargi si le scoti cu grija din interiorul cupelor. Umpli cupele de ciocolată cu cremă, le ornezi cu fructe şi le serveşti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupe de ciocolata cu crema de branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca de ciocolata