Pentru aceasta reteta m-am dus la Simona Callas, eu am dublat cantitatile pentru ca aveam nevoie de min 40 buc. Am sa scriu reteta doar pentru o portie. Bunatati pentru Craciun.
Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele solide, omogenizam si apoi adaugam alunele taiate grosier.
Pregatim tava de briose, asezam in fiecare cavitate hartiutele speciale, apoi adaugam in fiecare hartiuta compozitie, nu trebuie sa fie pline, ele cresc in cuptor. Tava mea are 12 cavitati, mi-au iesit 22 buc, a doua tava au iesit doar 10 buc. Se lasa sa se raceasca bine, eu le-am facut cu o seara inainte.
Crema : Important este sa avem o ciocolata de calitate maxim 50 % cacao , iar laptele de cocos sa fie concentrat. Desfacem cutia cu lapte de cocos si il transferam intr-un bol ca s aputem sa-l omogenizam. Intr-un castron de inox rupem ciocolata, adaugam laptele de cocos si apoi asezam castronul pe baie de abur, amestecam pana se topeste ciocolata, apoi dam la rece pentru cateva ore bune, dupa care mixam bine pana obtinem o crema spumoasa si fina. Punem crema intr-un posh si ornam cupcakes-urile cu crema si le decoram cu ornamente albe.