Am profitat de ultima zmeura culeasa si mi-am zis ca merge la fix un desert nu foarte pretentios dar delicios.Retete de vara.
Mai intai am pus zmeura intr-o craticioara cu 6 linguri de zahar si am pus la foc, am lasat sa dea in cateva clocote apoi am tras craticioara de pe foc si am lasat sa se raceasca, am obtinut un fel de gem. Gelatina cu 100 ml apa rece am pus-o la hidratat.Intr-o cratita de inox am cantarit laptele si smantana de gatit, am adaugat 2 linguri de zahar si esenta de vanilie si am pus cratita pe foc, am amestecat continuu pana a ajuns la punctul de fierbere, am tras cratita de pe foc si am adaugat ciocolata, am omogenizat pana ce ciocolata sa topit. Apoi am incorporat gelatina hidratata amestecand foarte bine. Am ales niste pahare nu foarte inalte in care am pus un strat de gem zmeura, am asezat cate un piscot in fiecare pahar apoi am turnat amestecul cu ciocolata si am bagat la frigider paharele sa se intareasca desertul ( pentru cateva ore ). Cand desertul sa intarit am pus deasupra restul de gem ramas, am decorat cu zmeura proaspata si ciocolata alba.