Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

de Rocsi in Dulciuri, 30 Mai 2021 | 3102 vizualizari

 

Daca tot vine sezonul cald, ma axez mai mult pe dulciuri rapide si delicioase! Deserturile la pahar sunt printre preferatele mele, se pot face in fel si fel de combinatii, sunt grozave asa individuale si nu le refuza nimeni! Si daca sunt putin reci, atunci merg de minune! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 5 oua
    • 5 linguri zahar
    • 50 gr unt topit
    • zeama de la jumatate de lamaie
    • coaja rasa de la o lamaie
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr iaurt grecesc
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • 1 borcan dulceata de merisoare
    • sirop de soc
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare:

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati. Adaugati zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, praful de copt si mai mixati cateva secunde. Faina cernuta o incoporati, amestecand cu o paleta de silicon.

Tapetati cu hartie de copt o tava de 12/25 cm. Turnati compozitia in tava, o nivelati si o trantiti de 2-3 ori de masa, usor, pentru a scoate bulele de aer. Introduceti pandispanul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoateti din cuptor. Il lasati sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, il feliati, apoi il taiati cuburi.

Smantana rece o mixati 2-3 minute la viteza mare. Adaugati iaurtul, zaharul pudra si vanilia, mixati pana obtineti o crema spumoasa. Intr-un bol mic puneti sirop de soc, 2 linguri zeama de lamaie si 4-5 linguri apa rece. Amestecati. Puneti in cupe de sticla cuburi de pandispan, le insiropati cu siropul de soc. Puneti o lingura plina de crema, o nivelati usor. Din loc in loc puneti dulceata de merisoare. Asezati iar cuburi de pandispan, insiropati, crema si iar dulceata. Le decorati cu frunze de menta. Le dati la rece 30 de mine, o ora, apoi puteti servi.

Va ies 7 cupe cu desert! Sa aveti pofta! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar cu crema de iaurt si caise