Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba

de Rocsi in Dulciuri, 12 Sep 2015 | 4069 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu de facut, pe atat de savuros. Mananci si nu te mai saturi de el, nu mai lasi lingurita din mana, garantez ;)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata alba
  • 250 gr mascarpone
  • 400 ml cafea mai tare
  • 2 linguri rom alb
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1-2 linguri cacao
  • 1 pliculet ness
  • bombonele inimioara pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba:

Intr-un vas mai gros punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Transferam totul pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Tragem cratita de pe foc, dam la rece 4-5 sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a racit acest amestec, il scoatem de la frigider, mixam pana devine spuma. Incorporam mascarponele, romul alb si vanilia. Daca doriti crema mai dulce, puteti pune 1-2 linguri de zahar pudra.

Pregatim doua vase micute de ceramica (sau puteti folosi o tava, un vas mai mare, este la alegerea voastra). Asezam un strat de piscoturi trecute prin cafea, un strat de crema. Venim iar cu un strat de piscoturi insiropate si iar crema.  Presaram ness si pudram cu cacao. Deasupra punem si cateva bombonele in forma de inimioara. Dam desertul la rece 1-2, apoi servim. Sa aveti pofta si sa il savurati cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone si ganache de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

Rocsi 1

16.09.2015, 10:01

Multumesc Andra

mihaelar63 1

29.09.2015, 09:00

Eu vin cu lingura . No problem )

Rocsi 1

29.09.2015, 19:59

Am linguri Mihaela, dar nu mai am desert

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parfe de nescafe