Un desert inghetat si cremos este ideal pentru zilele calduroase!
Ca idee,am pornit de la inghetata persana a lui Chef Ramsay,care este un adevarat deliciu,in care am adaugat fructe de padure si cateva bezele sfaramate.
Incalzim laptele si smantana intr-o cratita cu baza grea si stabila,pana incepe sa fiarba.Luam cratita de pe foc,adaugam vanilia si lasam asa.
Intre timp,intr-un bol mare,frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Turnam incet peste crema de ou laptele cu smantana si amestecam bine,pana se ingroasa destul cat sa se lipeasca pe dosul lingurii.
Lasam crema sa se raceasca ,o mutam intr-o forma rotunda si dam la congelator.
Daca avem masina de inghetata,turnam si invartim compozitia pana se ingroasa.
Daca NU avem masina de inghetata,bagam vasul la congelator si o scoatem de 2-3 ori,la interval de 1 ora si mixam bine sa spargem acele de gheata.
Inghetata trebuie sa fie cremoasa.
Dupa ultima amestecare,punem in inghetata bezelele sfaramate si fructele de padure tavalite prin zahar farin.Dam la congelator,din nou(3-4 ore).
Pastram cateva fructe pentru decor.
Este absolut mortala!:)
Pofta buna.