Desert cu cannelloni şi brânza de vaci

de diaconta in Dulciuri, 30 Noi 2013 | 7532 vizualizari

 

Pozele sunt cam jalnice,dar e un desert atât de bun ,încât am vrut neaparat să vă împărtăşesc reţeta.

 

INGREDIENTE

17 tuburi cannelloni

Pentru umplutura:

  • 600 g brânza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Stafide înmuiate în rom
  • Zmeura

Pentru bezea:

  • 4 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • Zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu cannelloni şi brânza de vaci:

Am pregatit mai întâi umplutura.

Pentru asta am amestecat toate ingredientele.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pâna s-au deschis la culoare,am adaugat crema mascarpone ,smântâna si frisca.Am mai mixat foarte putin,doar cât sa se omogenizeze totul.Am pus vanilia.

Cu ajutorul unui poş am umplut tuburile de cannelloni cu umplutura de brânza.

Le-am asezat într-un vas termorezistent ,pe care l-am uns cu unt.

Peste cannelloni am presarat o parte din stafidele ,pe care le-am înmuiat cu putin rom,apoi am acoperit bine cu crema si am mai presarat stafide si zmeura.

Am pus vasul la cuptor la 180 de grade.

Intre timp am pregatit bezeaua.

Albusurile cu zaharul le-am pus într-un bol de inox si le-am pus pe baie de aburi.

Am amestecat cu un tel pâna ce compozitia s-a încalzit si luând între degete spuma,nu am mai simtit granulele de zahar.

Am luat vasul de pe aburi si am continuat sa mixez spuma pâna a prins consistenta si a devenit lucioasa si ferma.La final am adaugat zeama  de lamâie.

Dupa 20 de minute,am scos vasul din cuptor si am pus deasupra bezeaua.

Am reintrodus vasul la cuptor pentru alte 30 de minute pâna când s-a uscat bezeaua.

Pentru ca nu am vrut sa pun prea mult zahar la bezea,nu am obtinut o bezea crocanta asa cum as fi vrut.

Noi n-am prea avut rabdare,asa ca l-am taiat cât înca era cald.

Recomandarea mea ar fi sa-l lasati sa se raceasca,va fi mult mai bun si va arata mult mai bine când îl veti taia.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu cannelloni şi brânza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Waffe cu aroma de portocale