Desert crostata cu gem si nuci rumenite

de RODIMUR in Dulciuri, 1 Mai 2020 | 2070 vizualizari

 

Am făcut această crostată cu gem și nuci rumenite înainte de Paști, pentru că mi se părea soluția cea mai rapidă și mai delicioasă în același timp. În acest an, crostata a înlocuit păștile și cozonacii pe care nu i-am mai făcut, de vreme ce, fiind consemnați la domiciliu, din cauză de pandemie, nu mai puteam să le ofer celor dragi tradiționalele dulciuri pascale... 
Am folosit o tavă de unică folosință, cu diametrul de 22 cm.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de aluat de foietaj
  • 1 borcan de gem
  • 150 grame de nuci rumenite și mărunțite
  • 1 ou pentru uns
  • făină albă pentru întins foaia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu gem si nuci rumenite:

Mai întâi, chiar cu câtva timp înainte, se rumenește și se mărunțește miezul de nucă.

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 1-2 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se întinde foaia de aluat, se taie sub forma tăvii (rotundă, dreptunghiulară, sau pătrată).

Se pune aluatul în tavă și se înțeapă cu furculița.

Se pune deasupra gemul și se nivelează. Se răsfrâng marginile aluatului de jur împrejurul tăvii și apoi se presară nuca rumenită și mărunțită pe toată suprafața cu gem. 

Se unge cu ou bordura de aluat a crostatei.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură mai mare, până ce aluatul crește și se rumenește.

Când crostata este gata, se scoate din cuptor și se scoate din formă, doar după ce s-a răcit complet. Atunci se poate porționa și servi.

TIPS-URI

1

Aluatul de foietaj trebuie să se decongeleze natural, pentru ca foaia să se poată desface ușor, fără să se rupă.

2

Înțepați cu o furculiță aluatul de foietaj, după ce l-ați pus în tavă.

3

Folosiți orice fel de gem aveți, dar important este ca gemul să fie foarte bine legat, nu curgător.

4

Dacă gemul este mai moale, puteți adăuga nucă, pentru a mai îngroșa puțin această umplutură.

5

Dacă vă mai rămâne aluat de foietaj, puteți decupa forme cu care să modelați crostata, sau puteți face un grilaj.

6

Lăsați crostata să se răcească în tavă, înainte de a o pune pe un platou și de a o porționa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu gem si nuci rumenite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

dantes 1

06.05.2020, 16:17

Buna!

RODIMUR 1

06.05.2020, 16:56

Mulțumesc frumos, Dantes!

mihaelar63 1

06.05.2020, 23:11

Imi aminteste de prajiturile cu nuci si gem din copilarie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de branza si mascarpone