Desert cornuri pufoase cu gem

de Constelatialeu in Dulciuri, 16 Mai 2020 | 5566 vizualizari

 

''Aluaturi de casa''

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 ou + 1 albus
  • 75 g zahar
  • 90 g unt cu 80% grasime
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 450-500 g faina ( eu am pus 470 g)
  • 1 lingura ulei
  • Umplutura
  • gem de prune cu nuca prajita si macinata
  • 1 galbenus de ou + 3 lingurite cu apa pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pufoase cu gem:

Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu zaharul  sarea si esenta de vanilie.Se adauga oul si albusul si se omogenizeaza. Se transfera amestecul de unt in maiaua crescuta si se omogenizeaza, apoi se adauga faina, putin cate putin, adaugam si uleiul si framantam in vas cca 10 min, dupa care punem pe blatul de lucru si adaugam si restul de faina, framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 40 min. In scoatem din castron il lucram putin si-l punem din nou in vas, acoperim vasul si mai lasam la crescut 30 min. Rasturnam din nou aluatul si-l lucram putin , punem din nou in castron si mai lasam 20 min la crescut. Transferam aluatul pe blatul de lucru, uns cu putin ulei, il impartim in 11 bile de cca 82 g, le ungem cu putin ulei si le acoperim cu folie alimentara. Se lasa la crescut cca 7 min. Apoi se ia fiecare bila in parte se intinde un oval cu grosimea de aproximativ 3 mm, se intinde apoi se intoarce pe partea cealalta, ca partea neteda sa fie fata cornului. Intindem cu mainile partea unde punem umplutura, asezam o lingurita de umplutura, acoperim cu aluat umplutura si lipim bine marginea sa nu iasa umplutura. Rulam usor, intindem partea ramasa si o taiem in fasii, rulam si formam cornul. Procedam la fel pentru fiecare bila in parte. Asezam corurile in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt, acoperim tava cu folie alimentara si le lasam la dospit 20 min, apoi ungem cu galbenusul amestecat cu apa. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Cornurile sunt moi si pufoase si se mananca foarte repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

17.05.2020, 23:25

M-am prezentat sa vad cu ce ai umplut pufoseniile !!Eu iti dau nuca numai sa-mi faci cu altceva )

Rocsi 1

18.05.2020, 19:49

Vin si eu la cornuri, servesc doar 2-3

dantes 1

22.05.2020, 10:56

Delicioase!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu iaurt