''Aluaturi de casa''
Aluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se amesteca apoi se lasa sa se activeze drojdia, cca 20 min. Separat se amesteca untul moale cu zaharul sarea si esenta de vanilie.Se adauga oul si albusul si se omogenizeaza. Se transfera amestecul de unt in maiaua crescuta si se omogenizeaza, apoi se adauga faina, putin cate putin, adaugam si uleiul si framantam in vas cca 10 min, dupa care punem pe blatul de lucru si adaugam si restul de faina, framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut 40 min. In scoatem din castron il lucram putin si-l punem din nou in vas, acoperim vasul si mai lasam la crescut 30 min. Rasturnam din nou aluatul si-l lucram putin , punem din nou in castron si mai lasam 20 min la crescut. Transferam aluatul pe blatul de lucru, uns cu putin ulei, il impartim in 11 bile de cca 82 g, le ungem cu putin ulei si le acoperim cu folie alimentara. Se lasa la crescut cca 7 min. Apoi se ia fiecare bila in parte se intinde un oval cu grosimea de aproximativ 3 mm, se intinde apoi se intoarce pe partea cealalta, ca partea neteda sa fie fata cornului. Intindem cu mainile partea unde punem umplutura, asezam o lingurita de umplutura, acoperim cu aluat umplutura si lipim bine marginea sa nu iasa umplutura. Rulam usor, intindem partea ramasa si o taiem in fasii, rulam si formam cornul. Procedam la fel pentru fiecare bila in parte. Asezam corurile in tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt, acoperim tava cu folie alimentara si le lasam la dospit 20 min, apoi ungem cu galbenusul amestecat cu apa. Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 20-25 min, pana incep sa se rumeneasca frumos. Cornurile sunt moi si pufoase si se mananca foarte repede.