Desert cornuri cu Nutella

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 3027 vizualizari

 

Cele mai bune cornuri!

Pufoase, moi, delicioase

 

INGREDIENTE

  • faina 500 g
  • drojdie uscata 7g
  • zahar 100 g
  • lapte 200 ml
  • unt 50 g
  • Nutella 1/2 borcan mare
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu Nutella:

Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul la temperatura camerei taiat cubulete si se amesteca bine.
Laptele se incalzeste putin si se pune intr-un bol incapator.
Se pune drojdia in el si se astepta 15 minute la loc cald cu bolul acoperit cu un prosop. Cand drojdia incepe sa se umfle, se adauga faina, zaharul si untul amestecate. Se amesteca totul bine pana rezulta un aluat elastic.
Se acopera cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca pentru aproximativ 2 ore.
Cand aluatul a crescut, se presara putina faina pe blatul de lucru. Se rupe cate o bucata din aluat, se intinde si se taie in forma de triunghiuri.
Cu ajutorul unei linguri se pune nutella pe baza triunghiului si se ruleaza usor spre varf.
Se aseza pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de zahar cu ajutorul unei pensule.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180° pentru 15-20 minute sau cand s-au rumenit frumos.

TIPS-URI

1

Mie mi-au iesit 16 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu Nutella" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu nuca si gem de prune