Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as putea spune! Cu siguranta raman pe lista favoritelor si le voi incerca si cu alta umplutura!
Aluat fraged:
Umplutura:
Aluat fraged:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.
Il lasam deoparte si pregatim umplutura.
Umplutura:
Nuca macinata o amestecam cu cacaua, zaharul si esenta.
Amestecam bine ingredientele uscate, apoi turnam putin lapte, cat sa obtinem o pasta omogena.
Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul.
Taiem apoi patratele. Pe mijloc punem cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi le rulam.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, la temperatura medie.
Le lasam cat sa se rumeneasca usor pe la baza.
Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete si tot asa pana terminam.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca pe o coala.
Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.
Le pastreazam in cutii sau caserole cu capac. A doua zi, (in caz ca mai rezista), sunt si mai bune!
Sa aveti pofta!
1
Daca nu va place aceasta umplutura, le puteti umple cu rahat, dulceata amestecata cu nuca macinata sau magiun de prune.
2
In cazul in care nu aveti untura, folositi unt.