Desert cornulete de post cu gem de caise

de katty in Dulciuri, 28 Mar 2018 | 4791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 gr drojdie proaspata
  • 35 gr zahar tos
  • 150 ml ulei
  • 100 ml bors
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250-270 gr faina alba
  • putina sare
  • gem de caise
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu gem de caise:

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana pana se dezlipeste de pe margini. Lasam castronul la cald  1/2 de ora. Impartim aluatul in 3-4 parti, pe care le intindem, pe rand, sub forma de cercuri, pe care le impartim cu un cutit ascutit in 12 triunghiuri.

Asezam la baza triunghiului cate putin gem si rulam spre varf. Asezam cornuletele in 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Le mai lasam sa creasca 15 minute, apoi le dam la cuptor pentru 15-20 de minute. Scoatem cornuletele cand incep sa se rumeneasca.

Cornuletele calde le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post