Desert cornulete de post cu gem de caise

de katty in Dulciuri, 28 Mar 2018 | 4976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 25 gr drojdie proaspata
  • 35 gr zahar tos
  • 150 ml ulei
  • 100 ml bors
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250-270 gr faina alba
  • putina sare
  • gem de caise
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete de post cu gem de caise:

Intr-un castron frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam uleiul si borsul si omogenizam. Punem coaja rasa de lamaie, sare, zaharul vanilat, apoi cernem faina. Amestecam cu mana pana se dezlipeste de pe margini. Lasam castronul la cald  1/2 de ora. Impartim aluatul in 3-4 parti, pe care le intindem, pe rand, sub forma de cercuri, pe care le impartim cu un cutit ascutit in 12 triunghiuri.

Asezam la baza triunghiului cate putin gem si rulam spre varf. Asezam cornuletele in 2 tavi tapetate cu hartie de copt. Le mai lasam sa creasca 15 minute, apoi le dam la cuptor pentru 15-20 de minute. Scoatem cornuletele cand incep sa se rumeneasca.

Cornuletele calde le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete de post cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta de gutui