Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.
Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.
Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.
Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.
Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.
1
coaceti dovleacul cu o zi inainte, astfel incat sa fie rece