Într-un bol se pun întâi ingredientele lichide – 3 oua, laptele, apa minerala, untul topit, le amestecam bine după care adaugăm: faina cernuta, sarea, zaharul și drojdia și ușor le omogenizam cu telul. Amestecul obținut se lasă „la odihnit” in frigider timp de 1 ora.
Scoatem compozitia din frigider, îl amestecam bine și dacă este prea gros mai adăugați putina apa minerala (compoziția trebuie sa fie ca o smântână subțire).
Se pune la încins tigaia pentru clatite pe care o ungem cu ulei cu o pensula, se toarnă un polonic de compoziție mișcând tigaia repede ca suprafața sa se acopere cu aluat. Când începe sa se rumenească pe o parte întoarcem clătita pe partea cealaltă. Din când în când se amesteca compoziția din bol ca sa nu rămână prea groasa la fund, în acest caz se poate subția cu puțin lapte.
Clătitele trebuie sa fie subțiri și din aceasta cantitate ies 15 clătite la o tigaie medie.
Când toate sunt gata le umplem după gustul fiecăruia cu: gem, ciocolata, miere cu nuca etc. și se formează sub forma de rulouri sau plicuri.