Aceste clatite delicioase se pastreaza pufoase char si a doua zi. Daca nu spui, nimeni nu va sesiza ca lipseste oul sau laptele din compozitia lor.
Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile.
Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei .
Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
Incepeti imediat sa coceti clatitele.
Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.
Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii.
Coaceti clatitele pe ambele parti.
Umpleti clatitele cu dulceata preferata.
Aceste clatite sunt bune atat calde cat si reci, nu se usuca si nu se intaresc.
Pofta buna !!!
1
Turmericul este sanatos si in plus da o frumoasa culoare galbuie.
2
Daca nu doriti sa preparati toate clatitele in aceeasi zi, compozitia poate fi pastrata la frigider.