Desert choux a la Cluj

de amalia01 in Retete Montare D’oro, 1 Dec 2018 | 2554 vizualizari

 


Sarbatoare mare azi, sarbatoare pe care nu o puteam lasa sa treaca fara un desert deosebit.
   Si sa vedeti ce a iesit... Nici eclere, nici choux-uri... ceva special, asa, ca la Cluj ...
 Dupa succesul pe care l-a avut, cu siguranta se va afla la loc de cinste pe masa de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • a. aluat
    • 3 oua
    • 100 ml ulei
    • 50 ml apa
    • 150 ml lapte
    • 250 g faina
    • 2 lg zahar brut
    • un praf de sare
    b. crema
    • 2 oua
    • 200 g zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 100 g amidon alimentar
    • 500 ml lapte
    c. decor
    • 500 ml frisca lichida Montare D'Oro
    • 200 g fructe de padure congelate/ proaspete
    • 2 lg zahar brut
    • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert choux a la Cluj:

Intr-o craticioara pui apa la fiert impreuna cu uleiul, laptele si sarea. Adaugi  faina amestecata cu zaharul . Cand apa fierbe iei craticioara de pe foc si adaugi faina, amestecand energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara. In acest moment adaugai ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
Intr-o tava asezi hartie pentru copt si torni compozitia de aluat in strat uniform si dai la cuptor pentru 35 de minute, practic pana cand "coaja" se rumeneste frumos deasupra. Ai grija ca in primele 15 minute sa nu deschizi cuptorul!!!!!!!!!!!!!!!!! In caz contrar, nu va creste frumos si aerat.
Scoti aluatul si lasi sa se raceasca pe un gratar.
Intre timp prepari crema si decorul.
b. crema:
Separi galbenusurile de albus.
 Amesteci galbenusurile cu 100 g de zahar si zaharul vanilat, pana cand devin spumoase .  Adaugi amidonul si laptele, alternativ,  amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Pui amestecul la fiert la foc mic si amesteci pana cand crema se ingroasa si devine spumoasa. Stingi focul si bati albusurile spuma tare cu praful de sare , 100 g zahar si 1 plic de zahar vanilat.  Adaugi albusurile batute, cate o lingura, amestecand usor, de jos in sus, pana cand se incorporeaza complet. Faci acest lucru atata timp cat crema este calda!
c. decor
300 ml de frisca o bati bine cu mixerul si dai la rece. Fructele de padure le pui intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu zaharul si dai un clocot. Strecori totul printr-o sita si pastrezi siropul. 100 ml de frisca pui la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizezi pana cand devine cremoasa , lasand sa fiarba 3 minute. Lasi la temperatura camerei. 
Montare:
Asezi foaia in tava, torni crema, asezi frisca si decorezi cu siropul de fructe si sosul de ciocolata. Dai la rece pentru 2 ore.
Servesti taiata felii cu extra-sos de care vrei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert choux a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Red Velvet, cu crema de branza si lamaie