Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta

de Rocsi in Prajituri, 31 Oct 2020 | 2000 vizualizari

 

De curand, prietenii nostri de la Dulceata Gradinii, niste oameni harnici si care fac totul cu multa implicare, au implinit 4 ani de cand pregatesc minunatii delicioase, din ingrediente naturale, din fel si fel de fructe, legume si plante: siropuri, jeleuri, dulceturi, peltea, zacusca, gogosari in sos si multe alte bunatati. Sa dati un click pe pagina lor, ca sa va convingeti si voi! Am petrecut impreuna aceasta aniversare a lor, cu un cheesecake in care am folosit produse de la ei! Simplu, delicios, pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

    • 250 gr biscuiti
    • 100 gr unt
    • 4 linguri sirop de menta

Pentru crema:

  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr crema branza (delaco, almette, hochland)
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 6 linguri sirop de menta
  • 1 lingurita gelatina
  • jeleu de capsuni
  • 3-4 biscuiti oreo
  • 40 gr ciocolata alba + 30 ml smantana pentru frisca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta:

Maruntiti biscuitii in robot. Topiti untul pe baie de aburi. Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta. Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm. Rasturnati amestecul de biscuiti, apasati bine cu fundul unui pahar. Il dati la rece cat pregatiti crema.

Crema: Puneti intr-o cana gelatina cu 4 linguri de apa rece si o lasati sa se hidrateze. Mixati mascarponele cu crema de branza, apoi adaugati si frisca. Mixati la viteza mica pana crema devine spumoasa. Incorporati siropul de menta. Topiti gelatina pe baie de aburi, o adaugati in crema si amestecati bine. Scoateti baza de biscuiti din frigider. Puneti aproximativ jumatate din crema, o nivelati. Cu o lingurita puneti jeleu de capsuni bucati, apoi rupeti biscuitii oreo si ii asezati printre jeleu. Deasupra veniti cu restul de crema, o nivelati si dati cheesecake-ul la rece 3-4 ore.

Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca. Scoateti desertul din frigider dupa ce a stat suficient la rece, indepartati inelul detasabil. Turnati usor glazura de ciocolata alba, apoi il dati iar la rece jumatate de ora (eu l-am lasat doar 10 minute si nu era bine intarita ciocolata cand l-am ornat). Il ornati cu capsuni, biscuiti oreo si ce mai doriti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de capsuni si sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

abstract01 1

02.11.2020, 22:48

Delicos tortul!

Rocsi 1

03.11.2020, 20:17

Multumesc!

cristinutanicolita 1

04.11.2020, 21:28

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trandafiri