Am achizitionat de curand o punga de pudra de oreo (desi nu sunt eu o mare fana a acestor achizitii, dar am fost curioasa cum este), o sa va arat si o poza si la ce altceva ma puteam gandi, daca nu la un cheesecake? Si cum caisele sunt cam pe sfarsite, dar totusi foarte dulci si aromate, m-am gandit ca merg perfect in desertul meu. Daca intr-un cheesecake pun multe fructe, am observat ca ne place foarte mult, insa daca e multa crema goala, nu prea suntem fani, il servim, dar nu cu aceeasi pofta. Chestia minunata este ca, nu am zdrobit caisele, ci le-am lasat asa bucati si tare faina se simteau in toata aceasta combinatie. Deliciu!
Topiti untul pe baie de aburi. Il amestecati cu pudra de biscuiti. Asezati un inel detasabil de 20-22 cm pe un platou. Rasturnati amestecul cu oreo, il apasati bine, apoi il dati la rece. Caisele le taiati pe jumatate. Le puneti intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le lasati sa fiarba 3-4 minute, la foc potrivit. Amestecati din cand in cand in ele. Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece. Il rasturanti peste caise, amestecati bine si lasati pe foc pana se ingroasa. Le dati deoparte si le lasati sa se raceasca. Frisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati mascarponele, crema de branza, zaharul pudra si le mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. La final incorporati vanilia. Adaugati amestecul de caise rece, invartiti usor cu o paleta de silicon, dar nu le incorporati de tot. Scoateti baza de biscuiti de la frigider, turnati crema peste, o nivelati. Deasupra puneti cele 50 de grame de pudra de oreo, o nivelati si o apasati usor. Dati desertul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Il scoateti, il decorati cu felii de caise si este gata de servit. Pofta buna!