Un chec pufos si de efect.
Am pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul.
Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul fierbinte, mixand continuu.
Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La final am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt.
Am impartit compozitia in doua. Una am lasat-o alba, iar in cealalta am adaugat cacao.
Eu am facut un singur chec intr-o tava de cozonac. Am asezat hartie de copt in tava si am pus altenativ un rand din compozitia alba, unul din cea maro. Randul doi am pus invers, peste compozitia maro am pus alba si peste cea alba maro.
Am introdus tava in cuptorul incins pana s-a rumenit si s-au desprins marginile. Am facut si testul cu scobitoarea.
Am obtinut un chec foarte frumos vizual, dar si foarte gustos.