I-am dat denumirea aceasta deoarece toate ingredientele se cantaresc in functie de cantitatea de iaurt pe care o folosim.
Un chec foarte delicios si usor de facut.
Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2 linguri de zahar .
Se sparg ouale intr-un castron. Peste se adauga paharele de zahar si un plic de zahar vaniliat, si se mixeaza foarte bine. Se adauga paharele de ulei, de faina si la final cele de iaurt de fructe.
Se mixeaza in continuare. Se adauga sarea si praful de copt.
La final se adauga merele taiate cuburi si se amesteca cu o lingura sa se incorporeze bine si merele in compozitia de chec.
Se toarna intr-o tava in care se pune hartie de copt si se da la cuptor pentru 45 de minute .
Cand este gata se raceste si se pudreaza cu zahar .
1
Se poate folosi orice fel de iaurt de fructe, eu am folosit iaurt de capsuni.