Desert chec cu cacao si rom

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Noi 2021 | 5306 vizualizari

 

Un chec simplu dar tare bun! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 00
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si rom:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare.

Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU puneti toate ouale deodata ,ci pe rand ,mixand bine după fiecare .

Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bol putin cate putin alternând cu 250 ml lapte .

Cand compoziția este gata,turnam in doua forme de chec ( tapetate cu hârtie pentru copt ) .Doar 2/3 din compoziție.

Restul il amestecam cu 50 gr cacao,50 ml lapte și 50 gr zahar ....

Turnam compoziția neagra in tăvi peste compoziția alba  si amestecam usor cu o lingura.

Dam tăvile la cuptor ,la 180 grade pentru 45 minute.

Lasam checurile sa se răcorească complet inainte de a le felia.

Dupa plac, presaram zahar pudra.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Din cantitățile de mai sus au iesit 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (20)

- Andreea - 1

16.11.2021, 14:27

Mulțumesc

Rocsi 1

20.11.2021, 20:52

Oricand as manca asa pufosenie!

- Andreea - 1

28.11.2021, 23:34

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta impletita cu mere si stafide