Desert chec cu cacao si rom

de - Andreea - in Dulciuri, 14 Noi 2021 | 5372 vizualizari

 

Un chec simplu dar tare bun! 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina tip 00
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 50 gr cacao
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu cacao si rom:

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) si 200 gr zahar și mixam pana ce devin ca o crema .Punem esenta de rom si mixam in continuare.

Adaugam apoi ouale unul câte unul.NU puneti toate ouale deodata ,ci pe rand ,mixand bine după fiecare .

Separat amestecam faina cu praful de copt și adaugam in bol putin cate putin alternând cu 250 ml lapte .

Cand compoziția este gata,turnam in doua forme de chec ( tapetate cu hârtie pentru copt ) .Doar 2/3 din compoziție.

Restul il amestecam cu 50 gr cacao,50 ml lapte și 50 gr zahar ....

Turnam compoziția neagra in tăvi peste compoziția alba  si amestecam usor cu o lingura.

Dam tăvile la cuptor ,la 180 grade pentru 45 minute.

Lasam checurile sa se răcorească complet inainte de a le felia.

Dupa plac, presaram zahar pudra.

Pofta buna ! 

TIPS-URI

1

Din cantitățile de mai sus au iesit 2 checuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu cacao si rom" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida