Desert chec cu banane si unt de arahide de post

de Rocsi in Dulciuri, 25 Noi 2021 | 4534 vizualizari

 

Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar mie mi se intampla asa! 😀 Cum statea de ceva mult timp un borcan de unt de arahide la rece si nu prea ii gaseam intrebuintarea, aceasta reteta de chec mi-a aparut la marele fix! A iesit o minunatie, in plus, eu l-am pregatit cu indulcitor cocos! Fain de tot, aromat si in curand il voi pregati iarasi, ca mai am unt de arahide! Restul ingredientelor sunt la indeamana oricui! Daca va face cu ochiul, neaparat sa il pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte
  • 180 gr unt de arahide (eu am avut crunchy si fara zahar)
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte de soia (de migdale, cocos, etc sau chiar apa minerala)
  • 150 gr indulcitor cocos (sau 250 gr zahar cocos sau brut)
  • 4 linguri otet
  • 80 gr cacao
  • 450 gr faina
  • 16 gr praf de copt
  • 10 gr bicarbonat
  • esenta de rom
  • esenta de portocale
  • un praf de sare
  • 50 gr merisoare
  • 50 gr stafide
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane si unt de arahide de post:

Bananele descojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita. Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel. Puneti indulcitorul, amestecati pana se topeste. Adaugati otetul, apoi esenta de rom si portocale. Separat, in alt bol, cerneti faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Le amestecati, apoi turnati ingredientele uscate peste compozitia lichida. Le mixati usor, pana sunt incorporate bine. Le final puneti merisoarele si stafidele, amestecati usor cu o paleta. Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec. Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi. Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti checurile si dati temperatura la 170 de grade. Le lasati 40 de minute la copt (faceti testul cu scobitoarea preventiv), apoi le scoateti din cuptor. Le lasati 10 minute la odihnit, apoi le scoateti din tava pentru a se raci. Le pastrati invelite in folie alimentara.  Sunt o mare, mare bunatate! Sursa de inspiratie 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane si unt de arahide de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede de post