"Retete festive de iarna"
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu jumatate din zahar, galbenusurile le mixam cu restul de zahar si adaugam laptele, apoi uleiul. Mixam bine.
Adaugam compozitia de galbenusuri peste albusuri si incorporam cu o paleta. Adaugam treptat faina, praful de copt si cacao cernute deasupra. Incorporam bine si turnam compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea ( aprox.45 de minute).
Imediat ce scoatem checul din cuptor, pregatim galzura. Topim ciocolata cu uleiul si turnam deasupra checului. Eu am lasam 20 de minute la racorit, apoi am facut un grilaj tot din ciocolata topita deasupra checului. Adevarul este ca eu nu l-am lasat sa se raceasca complet, nimeni nu mai avea rabdare, a fost caldut si foarte, foarte buuun.