Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure

de Ancutsa in Dulciuri, 11 Aug 2019 | 2569 vizualizari

 

Am pregătit aceste ceșcuțe de ciocolată, pentru a acompania un Tort-Ceainic. Le-am umplut cu cremă de cacao și le-am ornat cu mure proaspete.

 

INGREDIENTE

  • 10 coșulețe de napolitană,
  • 10 biscuiți rotunzi, albi, simpli (fără cremă),
  • 50 g cremă mascarpone,
  • 50 ml frișcă lichidă,
  • 1 lingură cacao Dr. Oetker,
  • 50 g ciocolată neagră de cofetărie,
  • 50 g ciocolată albă,
  • Câțiva covrigei,
  • Un fluture de napolitană,
  • Câteva mure proaspete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure:

 

Se topește ciocolata albă la chocolate fondue (sau pe baie de abur). Se procedează la fel și cu ciocolata neagră. Se lasă un pic la răcit.

 Se trec biscuiții prin ciocolată, aceștia vor servi drept farfurioare. Apoi se trec și coșulețele prin ciocolată, acestea vor fi ceșcuțele. Se lipește fiecare coșuleț pe câte un biscuit. Se rup covrigeii astfel încât să se potrivească, se lipește cu ciocolată fiecare covrigel, acesta va fi toarta ceștii. Magic și distractiv, nu?

Se dau ceșcuțele la frigider, până se încheagă ciocolata (aprox 1h).

 Eu am folosit crema albă rămasă de la îmbrăcat tortul Ceainic, însă dacă doriți să pregătiți numai ceșcuțele, acestea sunt cantitățile: 50 g cremă mascarpone, 50 ml frișcă lichidă, mixate împreună. Eu am adăugat cacao.

 Se scot ceșcuțele, se umplu cu cremă, se ornează cu mure proaspete. Eu am adăugat și un fluturaș simpatic, pentru decor.

Timp de pregătire: 1h 10min

Porții: 10

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/cescute-de-ciocolata-cu-crema-de-cacao.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cescute de ciocolata cu crema de cacao si mure" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitane si crema de cacao