Ingrediente clatite:
Ingrediente budinca:
Punem ouale intr-un bol, adaugam un praf de sare si le batem putin cu telul. Adaugam apa si batem in continuare, iar apoi faina treptat. Compozitia trebuie sa fie moale, sa curga. Daca vi se pare prea groasa, mai adaugati putina apa (sau putina faina daca este prea subtire).
Adaugam si uleiul. Incingem bine o tigaie de teflon sau speciala pentru clatite si punem cu polonicul compozitie. Lasam sa sa coaca pe ambele parti.
Punem duceata si rulam.
Preparam budinca de vanilie in felul urmator: punem 300 ml lapte la fiert.
4 galbenusuri de ou le batem si le amestecam cu zaharul, 3 linguri de faina si 100 ml lapte si omogenizam bine pana devine o pasta. Adaugam aceasta pasta peste laptele fiert si lasam in continuare pe foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca amestecand continuu.
Punem intr-un vas de yena jumatate din crema, adaugam un strat de clatite cu gem si adaugam restul de crema. Dam la cuptor pentru 15-20 de minute. Lasam sa se raceasca complet si apoi putem taia.
Pofta buna!
1
Dulceata folositi de care aveti.
2
Deasupra puteti pune ciocolata sau gem cum doriti.