Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata

de Rocsi in Dulciuri, 13 Noi 2018 | 2736 vizualizari

 

Bunatati mici, frumoase si mega delicioase am pentru voi, intr-o noua reteta. Zmeura si ciocolata se combina perfect, iar briosele fiind pufoase, a iesit un desert minunat! Sunt grozave pentru o masa festiva, pentru a fi daruite sau pur si simplu, facute pentru cei dragi din casa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 8 linguri zahar
    • 10 linguri ulei
    • 10 linguri lapte
    • 2 lingurite vanilie
    • 16 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1/2 lingurita bicarbonat
    • 3-4 linguri zeama de lamaie
    • 4 linguri limoncello
    • un praf de sare
    • zmeura
    Pentru crema de ciocolata:
    • 300 ml frisca lichida
    • 250 gr ciocolata cu 50% cacao
    • 250 gr mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 4 linguri limoncello
    Pentru decor:
    • zmeura
    • menta verde
    • bucati de datela din pasta de zahar
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata:

Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma. Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.

Briosele: Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Le mixati bine, adaugand zaharul treptat. Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia. Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus. Adaugati si faina cernuta, treptat. Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase. Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.

Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4. Deasupra puneti bucati de zmeura. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toata compozitia. Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati. Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar. Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu zmeura si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gherca Daniela 1

17.11.2018, 13:28

foarte faine si bune!

dantes 1

17.11.2018, 16:56

Delicioase!

Rocsi 1

17.11.2018, 18:52

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu iaurt si ciocolata