Bunatati mici, frumoase si mega delicioase am pentru voi, intr-o noua reteta. Zmeura si ciocolata se combina perfect, iar briosele fiind pufoase, a iesit un desert minunat! Sunt grozave pentru o masa festiva, pentru a fi daruite sau pur si simplu, facute pentru cei dragi din casa.
Incepeti cu pregatirea cremei de ciocolata: Intr-un bol de inox puneti frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele. Asezati vasul pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita. O dati la frigider 3-4 ore sau chiar peste noapte. Cand crema s-a intarit, o scoateti din frigider si o mixati pana devine spuma. Adaugati zaharul pudra, mascarponele si limoncello, mixati pana sunt toate incorporate.
Briosele: Intr-un bol puneti 3 galbenusuri si doua oua intregi. Le mixati bine, adaugand zaharul treptat. Incorporati uleiul, laptele, limoncello si vanilia. Puneti praful de copt cu bicarbonatul intr-o canita, zeama de lamaie, le amestecati si le adaugati in compozitia de mai sus. Adaugati si faina cernuta, treptat. Cele 3 albusuri le mixati cu praful de sare, pana devin spumoase. Le puneti peste compozitia de galbenusuri, amestecati de sus in jos cu o paleta de silicon.
Asezati hartiute in tava de briose, puneti compozitie in ele, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4. Deasupra puneti bucati de zmeura. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20-22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca sunt gata, le scoateti din cuptor. Procedati astfel pana terminati toata compozitia. Cand briosele s-au racit, puneti crema de ciocolata intr-un pos si le ornati. Decorati cu zmeura, menta si dantela din pasta de zahar. Dati briosele la rece pentru o ora, apoi le puteti servi. Sa aveti pofta!