"Bunatati pentru Craciun".
Sper c-ati fost cuminti caci vin cu biscuiti :)
Dupa reteta clasica in forma de S si W va prezint o noua varianta de biscuiti spritz la fel de buna.
Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-spritz.html
Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.
Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.
Adaugati treptat ouale si sarea.
Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).
Presati si faceti apoi forme: litere, carligi, potcoave, batonase..
Am facut cateva litere pentru a sarbatori la serviciu plecarea la pensie a unei dragi colege.
Puneti-i pe o placa acoperita cu o foaie de copt.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.
Dati la cuptor pentru 12-15 minute.
Lasati-i sa se raceasca pe un grill.
Topiti ciocolata la "bain-marie".
Decorati biscuitii la un capat sau la ambele capete cu ciocolata. Presarati (sau nu) nuca de coccos peste ciocolata.
Conservati-i intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.
1
reteta pentru 70 de biscuiti