Desert biscuiti Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2019 | 17572 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun".
Sper c-ati fost cuminti caci vin cu biscuiti :)
Dupa reteta clasica in forma de S si W va prezint o noua varianta de biscuiti spritz la fel de buna.
Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
 Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-spritz.html
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de faina
  • 140 gr de zahar pudra (sau zahar tos mixat)
  • 200 gr de unt de calitate frantuzesc @Échiré
  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 100 g de ciocolata neagra
  • nuca de cocos rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Spritz:

Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.

Adaugati treptat ouale si sarea.

Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme: litere, carligi, potcoave, batonase..

Am facut cateva litere pentru a sarbatori la serviciu plecarea la pensie a unei dragi colege.

Puneti-i pe o placa acoperita cu o foaie de copt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.

Dati la cuptor pentru 12-15 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie".

Decorati biscuitii la un capat sau la ambele capete cu ciocolata. Presarati (sau nu) nuca de coccos peste ciocolata.

Conservati-i intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.

TIPS-URI

1

reteta pentru 70 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Spritz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cirese