Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

de katty in Dulciuri, 4 Iun 2020 | 3038 vizualizari

 

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma.
Astazi am fazut niste biscuiti cu zahar brun aromati cu vanilie si coaja rasa de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 82%
  • 150 gr zahar brun
  • 30 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 170 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz:

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase.

Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de portocale. Lasam dsa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul si fulgii de ovaz. Omogenizam bine compozitia.

Cu ajutorul linguritei punem mici gramajoare din compozitie intr-o tava pe hartie de copt.

Cu dosul linguritei presam si dam forma rotunda biscuitului. Introducam tava la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii scoatem.

TIPS-URI

1

compozitia obtinuta va fi destul de subtire, daca vreti puteti sa o tineti 10 minute la frigider pentru a forma mai usor biscuitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]