Desert baclava de post

de mirela0911 in Prajituri, 22 Noi 2020 | 7341 vizualizari

 

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp sa fac baclava, le-a venit randul. Am renuntat la unt si am ales sa le fac de post. Foarte buna, singura problema e ca dau dependenta. Iei o bucata, mai iei una ... si tot asa. Se stie ca baclavaua este foarte dulce dar eu am redus cantitatea de zahar tocmai din acest motiv, pentru ca nu ne place chiar atat de dulce. S-a mancat ca pe banda rulanta. :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • 500 g nuca macinata
  • 1 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 1/2 lgt cardamom macinat
  • 400 ml apa
  • 350 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava de post:

Pentru inceput se scot foile de placinta de la congelator si se lasa sa se dezghete la temperatura camerei.

Nuca macinata se amesteca cu scortisoara, cardamomul si nucsoara. Se lasa deoparte.

Intr-o farfurie se pune uleiul pentru a-l avea la indemana.

Dupa ce s-au deezghetat foile de placinta, se numara cate sunt si in functie de aceasta le grupam in cate 2 sau 3 foi.

Se unge o tava de dimensiuea foilor de placinta cu ulei.

Se ia o foaie si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule, se pune a doua foaie, se unge din nou cu ulei apoi se pune peste cea de-a treia foaie. Se asaza in tava apoi se presara nuca deasupra. Trebuie impartita in 4 sau in functie de cate straturi se vor face.

Se continua cu unsul foilor cate 2 sau 3 si dupa fiecare se presara nuca. La final va ramane doar foile. Cu un cutit bine ascutit se va taia in patrate, romburi sau cum doriti. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana cand este frumos rumenita deasupra.

Intre timp se prepara siropul. Se puna apa impreuna cu zaharul la foc si se lasa sa dea cateva clocote, pana se dizolva zaharul si se obtine un sirop. se trage deoparte.

Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna siropul peste toata placinta. Se lasa cel putin 2 ore pentru a se absoarbe bine siropul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nuca se poate inlocui cu fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Baclava turceasca - Deliciul oriental aromat si gustos