Desert Amandina by Gaby

de Constelatialeu in Prajituri, 31 Oct 2019 | 3385 vizualizari

 

Cei care sunt familiarizati cu ce se intampla prin batatura Bucatarasului stiu ce am vrut sa spun in titlu, pentru restul cititi doar reteta si cum este si indemnul ''pune mana si fa-ti''.... Gaby zice ca era in cautarea amandinei perfecte si am zis sa caut si eu la ea in ograda sa vad minunea minunata....am adaptat ingredientele la tava mea si am folosit o alta varianta a fondantului, cautati in pagina mea cum am facut fondantul sau daca vi se pare greu topiti ciocolata ( dar nu mai este acelasi lucru). Pentru mine amandina = fondant.....mie nu mi-au iesit perfecte, ca nici eu nu-s perfecta, dar gustul e wow.....sa nu aud ca e dulce, amandina e dulce si nu te apuci sa mananci ca haplea o tava intreaga....multumesc Gaby pentru reteta, ramane sa treaca testul dupa ce gusta mama, care este fan amandina, chiar daca nu are voie, din cand in cand savureaza o amandina de cofetarie, ea zice cam asa '' du-ma la cofetarie sa mananc o amandina in necazul diabetului''....

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava 34/22
  • 9 oua
  • 4 linguri zahar
  • 9 linguri zahar pentru caramelizat
  • 12 linguri de faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 60 ml apa
  • 45 ml ulei
  • un praf de sare
  • Sirop
  • 350 g zahar
  • 900 ml apa
  • 2 fiole esenta rom
  • Crema
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 5 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 50 g cacao
  • 45 ml lapte
  • 2 fiole esenta rom
  • Fondant
  • https://www.bucataras.ro/retete/fondant-pentru-eclere-amandine-89117.html
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Amandina by Gaby:

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa, grija mare la aburi, se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si siropul de zahar caramelizat, atentie amestecat foarte repede si uniform sa nu avem surpiza sa se gateasca galbenusurile. Faina si praful de copt cernute se incorporeaza in albusuri, apoi se adauga galbenusurile amestecate cu ulei si sirop. Se omogenizeaza cu miscari lente de jos in sus. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia in tava, preincalzim cuptorul la 175 grade, apoi setam functia pentru copt prajituri la cuptorul electric si lasam 40 min sau pana trece testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca bine.

Sirop : Caramelizam zaharul apoi adaugam apa si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul caramelizat, tragem de pe foc si adaugam esenta de rom, lasam sa se raceasca bine.

Crema : Intr-o craticioara punem galbenusurile, zaharul si laptele si punem craticioara pe baie d eabur, amestecam continuu pana se ingroasa bine, facem testul clasic, adica luam un pic din crema intre doua degete si daca se  formeaza un fir de 2 cm cand desprindem degetele inseamna ca este legata crema. In crema fierbinte punem esenta de rom si adaugam cacao cernuta si omogenizam bine, lasam sa se raceasca foarte bine. Separat mixam untul moale pana devine spumos, cand crema de galbenusuri este rece , luam cate o lingura din crema si o incorporam in unt si amestecam bine, procedam asa pana terminam de incorporat toata crema de galbenusuri.

Asamblare : Blatul racit il taiem in 3 straturi, nu le-am nimerit eu egale, dar cum spuneam nu-mi plac lucrurile prea perfecte ( pentru ca nu mai ai motivatie sa mergi inainte). Asezam pe o tava primul blat insiropam bine si intindem un strat de crema, apoi asezam al doilea blat pe care il insiropam la fel de bine ( intepam blatul din loc in loc , patrunde mai bine siropul), apoi intindem restul de crema si deasupra venim cu ultimul blat pe care de asemenea il insiropam foarte bine. Dam la frigider tava iar a doua zi pregatim fondantul si glazuram dupa bunul plac, se lucreaza foarte repede pentru ca se intareste destul de repede. O mare parte din fondant l-am facut cu cacao, am pastrat si alb pentru contrast cand am decorat amandinele. 

TIPS-URI

1

Cand am reincalzit fondantul si am adaugat cacao, l-am subtiat cu putin ulei, ii da un luciu mai intens

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Amandina by Gaby" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine