Deliciu cu portocale(din albusuri)

de lilik in Prajituri, 30 Mai 2011 | 3677 vizualizari

 

initial a vrut sa fie o rulada dar blatul este extrem de delicat asa ca l-am taiat in 4 si am facut o praji delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 4 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 150-200 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • vanilie
  • Pt crema de portocale:
  • 250 ml suc proaspat de portocale
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • 120 gr zahar
  • putina coaja de portocala rasa
  • optional o foaie de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu portocale(din albusuri):

Prima data pregatim crema:

Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc.

Batem ouale cu restul de zahar  pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste laptele fierbinte,lasand sa fiarba la foc mic pana se ingroasa(amestecand mereu).

La sfarsit adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema la racit.

Pregatim blatul:

batem albusurile cu zaharul si praful de sare pana se face ca pt bezea apoi adaugam treptat untul topit.

La sfarsit adaugam vanilia,faina si praful de copt.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava intinsa,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 15 minute.

Cand e gata taiem in 4 parti egale si montam prajiturica,posibil intr-o tava de chec.

Punem o foaie pe care o insiropam cu putin suc de portocala,apoi un strat de crema,din nou foaie,insiropam si crema si tot asa pana terminam ingredientele,important e sa terminam cu un strat generos de crema.

Dam la rece 1-2 ore apoi servim.

In alternativa putem coace blatul direct in tava de chec la 180° timp de 30 de minute circa,il taiem in 3 si procedam ca mai sus,iar deasupra putem face o glazura in loc de crema.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu portocale(din albusuri)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac, nuci si mere