initial a vrut sa fie o rulada dar blatul este extrem de delicat asa ca l-am taiat in 4 si am facut o praji delicioasa....
Prima data pregatim crema:
Punem laptele cu sucul de portocala si jumatate din zahar pe foc.
Batem ouale cu restul de zahar pana se umfla apoi adaugam faina si punem compozitia peste laptele fierbinte,lasand sa fiarba la foc mic pana se ingroasa(amestecand mereu).
La sfarsit adaugam coaja rasa de portocala si lasam crema la racit.
Pregatim blatul:
batem albusurile cu zaharul si praful de sare pana se face ca pt bezea apoi adaugam treptat untul topit.
La sfarsit adaugam vanilia,faina si praful de copt.
Compozitia obtinuta o punem intr-o tava intinsa,o nivelam si o punem in cuptorul incins la 180° timp de 15 minute.
Cand e gata taiem in 4 parti egale si montam prajiturica,posibil intr-o tava de chec.
Punem o foaie pe care o insiropam cu putin suc de portocala,apoi un strat de crema,din nou foaie,insiropam si crema si tot asa pana terminam ingredientele,important e sa terminam cu un strat generos de crema.
Dam la rece 1-2 ore apoi servim.
In alternativa putem coace blatul direct in tava de chec la 180° timp de 30 de minute circa,il taiem in 3 si procedam ca mai sus,iar deasupra putem face o glazura in loc de crema.