In general cuscus(couscous) este asociat cu mancarea marocana, dar este savurat atat in Africa, cat si in Orientul Mijlociu. Datorita usurintei in preparare precum si datorita beneficiilor pe care le aduce acest produs sanatatii, a devenit foate popular si in alte parti ale lumii.
Reteta mea este una delicioasa ,exotica cu gusturi tropicale ! :)
Ingrediente :
Mod de preparare :
Pieptul de pui se spala ,se sterge si se asezoneaza cu sare si piper.Incingem ,intr-o tigaie, putin ulei de masline si frigem pieptul de pui ,la foc mic. Cand este gata se taie in bucatele si se lasa deoparte pana pregatim celelalte ingrediente .
Pregatim cuscus-ul conform instructiunilor dupa plic(prin fierbere, 5 minute ) sau se toarna 3 litri de apa clocotita peste el, acoperim cu folie de plastic si lasam sa se umfle.Se scurge surplusul de apa.
Am taiata marunt patrunjelul ,am curatat un avocado si o portocala(fara partea alba , doar pulpa) pe care le-am taiat cubulete.
Am stors o portocala si o lamaie ,am adaugat peste zeama lor ulei de masline, sare si piper.Acest dresing l-am turnat peste cuscus .Am amestecat usor si am continuat cu pieptul de pui taiat cubulete,patrunjelul, avocado si portocala .
Am servit alaturi de un Cocktail Campari Orange ! :)
50 ml. bitter Campari
150 ml. suc natural de portocale
cuburi de gheata
Deosebit de gustos !
Pofta buna !