Am invatat de la matusa mea, ca sa oparasc ceapa inainte de a o folosi la tocanita (cel putin) ca sa iasa taria, din ea, care le unii le provoaca arsuri.
Asadar, am pus apa la fiert, iar pana a dat in clocot ,am curatat, spalat si taiat ceapa. Am pus ceapa taiata in apa clocotita, pt 2-3 minute, dupa care am strecurat-o. Focul aragazului, nu se stinge cand apa incepe sa clocoteasca si cand ceapa se pune in apa.
Mai apoi, intr-o tigaie, am pus ulei, iar cand a inceput sa sfaraie, am pus ceapa strecurata si am lasat-o putin la calit.
Dupa, am adaugat ficateii si inimile si le-am lasat 2-3 minute la calit.
Dupa am pus ciupercile din conserva, sare, piper si boia si le-am mai lasat 1 minut la prajit.
Am stins cu 300 ml apa si le-am lasat la fiert, la foc mic, pana a scazut apa.
Separat, am pregatit cuscus-ul. Asadar, am pus, intr-un bol, 200 g cuscus, sare si unt.
Cand cei 200 ml de apa au dat in clocot, i-am pus peste couscous si am amestecat bine.
Dupa care am lasat couscous-ul sa se umfle si sa se raceasca.
Odata ce si couscous-ul s-a racit, iar tocanita, a fost perfect facuta, le-am servit cu multa pofta!
1
Puteti sa pregatiti acest preparat si fara inimi