Cuscus cu carne de porc la cuptor

de Meea in Mancaruri cu carne, 3 Iul 2020 | 2905 vizualizari

 

Mi s-a pus pata pe cuscus de nu mă văd! Deci nici nu pot să-ți explic cât de mult îmi place... ții minte că făcusem ceva fajitas de pui? Mi-a rămas în minte combinația dintre ardei și smântână, doar că m-am jucat puțin cu ele și le-am gătit diferit și, vai, ce bunătate a ieșit! Nu-mi place la faza cu mâncatul că trebuie să înveți să împarți și mi se pare cel mai greu lucru posibil atunci când ți-e foame sau poftă pe ceva. Ca să nu mai spun că dacă îți dau calculele cu virgulă, cum îmi dau mie mai mereu, nu reușești să scoți cantitatea dorită de mâncare și când vine momentul de împărțit porțiile, e jale! Asta chiar e o problemă la mine... nu reușesc nicicum să fac destul și parcă oricât de mult mi se pare că am făcut, tot e prea puțin...

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cușcuș:
  • 2 cepe
  • 250 g cuscus
  • 500ml apă
  • sare, piper
  • Ingrediente sos:
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 500g carne de porc
  • usturoi
  • 2 linguri smântână cu 24% grăsime
  • 2 linguri sos de Soia
  • 1 lingură Woksauce
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iute de la Râureni
  • sare, piper
  • mozzarella
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu carne de porc la cuptor:

 Cuscus: Tocăm cepele și le punem la călit în puțin ulei. Adăugăm apoi cușcușul și îl lăsăm la prăjit 2-3 minute, amestecând des. Turnăm apa, punem sare și piper și din momentul în care fierbe, mai lăsăm pe foc aprox. 10 minute sau până când cușcușul a absorbit toată apă. Oprim focul, acoperim cu un capac și lăsăm cușcușul la odihnit 25-30 minute.

       Îl amestecăm ușor cu lingura apoi să desfacem bobițele.

Sos: Punem la călit morcovii dați pe răzătoare și ardeii tăiați mărunt. Când s-au înmuiat legumele, adăugăm carnea tăiată bucăți.  Condimentăm cu sare, piper, punem usturoiul, sosurile (Soia, Woksauce și Worcerstershire) și dulceața de ardei iute.

         După ce s-a gătit carnea, vom pune și smântâna și lăsăm să dea în clocot 2-3 minute. Un vas termorezistent îl ungem cu unt și presărăm pesmet. Întindem un strat de cușcuș pe care îl aplatizăm ușor, punem jumătate din sos, acoperim cu alt strat de cușcuș, punem restul de sos și acoperim cu un strat mai subțire de cușcuș. Punem felii de mozzarella și lăsăm la cuptor până când obținem o crustă frumoasă și delicioasă (aprox. 30 min).

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu carne de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Cuib" de spaghetti cu carne tocata