Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt

de Satisfyyourcravings in Cook and smile, 21 Iul 2018 | 3181 vizualizari

 

In momentul in care musti dintr-o curmala hidratata in cafea dulce aromatizata cu pastai de cardamom si batoane de scortisoara, te invaluie o explozie de arome calde si imbietoare. 

 

INGREDIENTE

  • 120 ml cafea tare/ expresso
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 10 pastai de cardamom usor zdrobite
  • 1 baton scortisoara
  • 200 grame curmale (de preferat Medjoul; cele carnoase si mari)
  • 100 grame iaurt grecesc
  • coaja de la 1/2 portocala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt:

Cafeaua se amesteca cu zaharul, cardamomul si scortisoara si se incalzeste usor, la foc mediu pana devine un sirop lejer, 5-10 minute. Se toarna peste curmalele fara samburi si se lasa la hidratat minim 6 minute, de preferat peste noapte, la frigider.

Se toarna iaurtul in doua boluri, se asaza curmalele deasupra, se toarna cate o lingurita de sirop peste fiecare si se serveste imediat cu coaja rasa de portocala. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Curmale in sirop de cafea cu cardamom si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.07.2018, 21:26

xana 1

24.07.2018, 00:26

Ce combinatie de arome! Suna delicios!

dantes 1

25.07.2018, 10:47

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sorbet de pepene galben, limoncello si fructul pasiunii