O prajiturica foarte aspectuasa si gustoasa ,merge foarte bine si pe masa de sarbatoare :)
Blat:
Creme:
Sirop:
Glazura:
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare,am adaugat treptat zaharul,galbenusurile,uleiul si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.
Am tapetat o tava 35/25 cm cu folie si am dat la cuptor 25 de min(testul scobitorii)
Pentru creme am frecat galbenusurile cu zaharul si laptele si le-am pus pe baie de abur pana s-au ingrosat.Am batut frisca (nu f tare) am adaugat crema de galbenus racita complet si albusurile batute spuma cu un praf de sare si zaharul pudra.
Am impartit compozitia in 3 parti egale.In prima am pus visinele pasate ,in a 2-a am pus 150 g ciocolata topita si racita iar in a 3-a ciocolata alba topita si racita si nessul.
Am hidratat gelatina in putina apa rece timp de 10 min.Am puso pe foc mic sa se topeasca(atentie,sa nu fiarba) si am impartito in mod egal in cele 3 creme.
Am croit 2 bucati de blat (dupa forma de chec) .Am pus blaturile in forme,le-am insiropat putin si cu ajutorul unui posh am pus un rand de crema de ciocolata,un rand de crema de ness si ciocolata alba iar pe mijloc crema de visine.Am dat la rece pentru 2-3 ore.Intre timp am topit ciocolata, am lasat-o sa se racoreasca ,am pus-o peste prajituri si am ornat cu bombonele colorate!