Curcan Vindaloo

de Sidy in Curcan, 26 Oct 2011 | 5630 vizualizari

 

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”-vin de carne şi usturoi -, reteta adusa in India de portughezii din Goa) a fost gatita initial cu carne de miel, rosii, usturoi si vin. Indienii au preluat preparatul si l-au transformat intr-un curry( un fel de tocanita de-a noastra), prin adaus de condimente specifice. Acest fel de mancare este adecvat numai pentru cei care iubesc mancarea condimentata. si poate fi preparat cu o zi inainte de servire - are un gust chiar mai bine daca il mananci in ziua urmatoare.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne curcan
  • 5 ardei iuti rosii
  • 5 cm ghimbir
  • 7 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 1 lingurita chimen
  • 5 catei usturoi
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 varf lingurita anason
  • 1 varf cutit curry
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 75 ml ulei
  • 1 cub zahar brun
  • sare
  • frunze patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan Vindaloo:

Indepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi.

Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca sa obtinem o pasta moale.Tot in blender taiem si ardeii iuti( cu sau fara seminte, cat de iute vreti sa fie mancarea) si ii omogenizam cu pasta obtinuta. Cu jumatate din pasta ungem cuburile de carne pe care le acoperim si le dam la rece cateva ore.

Incalzim uleiul in tigaie si sotam ceapa tocata marunt.Asaugam apoi restul de pasta si sotam in continuare 5-7 minute.Daca este necesar adaugam putina apa. Adaugam cuburile de carne si le prajim pe toate partile. Adaugam vinul , acoperim si fierbem pina este facuta carnea. Punem zaharul, curry, ceilalti 5 catei usturoi taiati felii si lasam sa fiarba inca 5 minute.Asezonam.

Presaram frunze de patrunjel verde tocat deasupra si servim cu garnitura de orez sau de cartofi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan Vindaloo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (12)

anomisana 1

27.10.2011, 11:27

Nu-mi place mancarea prea picanta, dar cred ca pot adapta reteta mai pe gustul meu. Arata demential si e musai s-o incerc.
Sidy...

mihaelar63 1

27.10.2011, 15:22

Felicitari ,
Dupa cum ne-ai obisnuit , gatesti si .,, altceva ''

MIUTA 1

28.10.2011, 16:42

Ce imi place,as manca doua portii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan tandoori-reteta de inspiratie indiana