Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

de Gusti in Curcan, 26 Ian 2013 | 4955 vizualizari

 

O reteta de piept de Curcan tavalit in unt aromat foarte usor de preparat, careia i-am adaugat ca garnitura o tocanita rapida de ciuperci

 

INGREDIENTE

  •  o bucata de piept de curcan, taiata in 4 parti
  • jumatate pachet unt
  • o punga de ciuperci congelate (sau proaspete, la alegere)
  • o crenguta de rozmarin
  • citeva fire de patrunjel
  • 6-8 catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru
  • o ceapa mica/medie
  • marar
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci:

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la cuptor, stropita cu putin ulei, apa si sare si piper. Chiar si putin vin alb) circa 5-7 minute.

Am pus in locul ei in tigaie ceapa taiata marunt, pina s-a facut aurie, am adaugat ciupercile (am folosit congelate, un mix cu bureti de padure, ghebe, etc), am amestecat, iar la final am adaugat 2-3 catei de usturoi zdrobiti si mararul tocat marunt. Am mai amestecat putin si gata tocanita de ciuperci.

Am scos ciupercile si am pus restul de unt in tigaie. Am adaugat usturoiul zdrobit, crengutele de rozmarin si cimbru, dar si patrunjelul. Am aromat astfel untul timp de 2-3 minute.

Am scos carnea din Zepter, era aproape facuta, si am tavalit-o prin untul aromat pina a prins o usoara crusta.

Am decorat portia cu crenguta de rozmarin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan umpluta cu mazare, ardei si morcovi