In ultimii ani m-a cuprins rau microbul pentru dulciuri si parca am uitat de pasiunea mea pentru bucatarie. De curand insa, ma tot gandeam ca a trecut ceva vreme de cand nu am mai experimentat o reteta buna de mancare, atat de cuprinsa am fost de pasiunea pentru dulciuri. Si cum tocmai mi-am achizitionat un calendar culinar pentru 2016, am si incercat doua dintre retetele gasite acolo, iar una v-o aduc si voua astazi, caci nu aveam cum sa-mi amintesc de pasiunea pentru bucatarie fara sa-mi amintesc si de voi.
Pulpele dezosate, se taie cubulete si se pun in sosul de soia amestecat cu praful de condimente chinezesti. (eu l-am amestecat cu ghimbirul praf), apoi se lasa la marinat cam 30 de minute. Intre timp, am tocat toate legumele.
Se prajesc bucatile de carne bine scurse de sos, pana se patrund. In aceeasi tigaie se adauga ulei, si se calesc ceapa, usturoiul, ghimbirul(daca este proaspat) si ardeiul rosu. Se adauga inapoi carnea, restul de marinata si orezul si se mai prajeste putin.
Se pun patru cesti de supa de pui, se adauga praful de turmeric, sare si piper. Se fierbe la foc mic aproximativ 18-20 de minute.
Se serveste fierbinte, cu verdeata deasupra.
1
Reteta mi-a placut cum arata si am incercat-o. Data viitoare cand o s-o repet, o sa fac curcanul cu sos si orezul separat, la solicitarea sotului care a spus ca asa cum este prezentata reteta in calendar este cam seaca.
2
am uitat sa cumpar ghimbir proaspat, aveam in casa la plic si a fost ok
3
condimente chinezesti nu am avut si a fost in regula si fara ele