Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie

de simonacallas in Prajituri, 19 Mar 2014 | 4465 vizualizari

 

Cupcake – prăjiturica fermecătoare, coaptă individual, îmbrăcată în hârtie colorată şi decorată cu un moţ din cremă de unt, frişcă, ciocolată ori bezea – reprezintă unul dintre deliciile „cofetărelii” contemporane. Cea mai veche menţionare scrisă despre cupcakes apare într-o carte de bucate din 1828. La acea vreme, pentru că nu se inventase încă tava pentru brioşe, prăjiturelele erau coapte în mici cupe din ceramică, de aici provenind denumirea „cupcakes”.

Astăzi, cupcake înseamnă orice prăjitură de dimensiunea unei ceşti de ceai. Ingredientele obişnuite pentru cupcakes sunt unt, zahăr, ouă, făină. Simple sau umplute; cu ciocolată ori cu fructe, într-o mare varietate de arome şi culori, cupcakes rămân prinţesele lumii deserturilor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • ● 250 g făină
  • ● 175 g zahăr
  • ● 250 ml lapte
  • ● 90 ml ulei
  • ● 2 ouă
  • ● 1 plic praf de copt
  • ● 2 linguri cacao
  • ● 150 g ciocolată rasă
  • ● arome după gust (esenţă de rom, coajă portocală/lămâie)
  • Pentru frosting:
  • ● 250 g zahăr pudră
  • ● 80 g unt la temperatura camerei
  • ● 25 ml lapte integral
  • ● 2 picături extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie:

Într-un vas se amestecă ingredientele lichide (lapte, ouă, esenţă, ulei). În alt vas se amestecă ingredientele solide (făina, praful de copt, cacao, zahăr, ciocolată).  Apoi se combină ingredientele lichide cu cele solide. Compoziţia (care are consistenţa unei smântâne groase), se pune cu lingura în tava de brioşe. Formele trebuie să fie umplute cam 2/3, pentru că vor creşte în cuptor. Se coc la foc potrivit, în cuptorul bine încins dinainte, circa 20 minute.

După ce se răcesc, se ornează cu crema preparată astfel: 

 Zahărul se mixează bine cu untul la viteză medie. Apoi se coboară viteza mixerului şi se adaugă laptele, cu lingura, amestecând cu grijă. După ce s-a adăugat tot laptele, se creşte viteza de mixare la maxim şi se continuă amestecarea (cel puţin 5 minute) până când crema devine spumoasă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu lapte condensat