Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie

de simonacallas in Prajituri, 19 Mar 2014 | 4529 vizualizari

 

Cupcake – prăjiturica fermecătoare, coaptă individual, îmbrăcată în hârtie colorată şi decorată cu un moţ din cremă de unt, frişcă, ciocolată ori bezea – reprezintă unul dintre deliciile „cofetărelii” contemporane. Cea mai veche menţionare scrisă despre cupcakes apare într-o carte de bucate din 1828. La acea vreme, pentru că nu se inventase încă tava pentru brioşe, prăjiturelele erau coapte în mici cupe din ceramică, de aici provenind denumirea „cupcakes”.

Astăzi, cupcake înseamnă orice prăjitură de dimensiunea unei ceşti de ceai. Ingredientele obişnuite pentru cupcakes sunt unt, zahăr, ouă, făină. Simple sau umplute; cu ciocolată ori cu fructe, într-o mare varietate de arome şi culori, cupcakes rămân prinţesele lumii deserturilor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • ● 250 g făină
  • ● 175 g zahăr
  • ● 250 ml lapte
  • ● 90 ml ulei
  • ● 2 ouă
  • ● 1 plic praf de copt
  • ● 2 linguri cacao
  • ● 150 g ciocolată rasă
  • ● arome după gust (esenţă de rom, coajă portocală/lămâie)
  • Pentru frosting:
  • ● 250 g zahăr pudră
  • ● 80 g unt la temperatura camerei
  • ● 25 ml lapte integral
  • ● 2 picături extract de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie:

Într-un vas se amestecă ingredientele lichide (lapte, ouă, esenţă, ulei). În alt vas se amestecă ingredientele solide (făina, praful de copt, cacao, zahăr, ciocolată).  Apoi se combină ingredientele lichide cu cele solide. Compoziţia (care are consistenţa unei smântâne groase), se pune cu lingura în tava de brioşe. Formele trebuie să fie umplute cam 2/3, pentru că vor creşte în cuptor. Se coc la foc potrivit, în cuptorul bine încins dinainte, circa 20 minute.

După ce se răcesc, se ornează cu crema preparată astfel: 

 Zahărul se mixează bine cu untul la viteză medie. Apoi se coboară viteza mixerului şi se adaugă laptele, cu lingura, amestecând cu grijă. După ce s-a adăugat tot laptele, se creşte viteza de mixare la maxim şi se continuă amestecarea (cel puţin 5 minute) până când crema devine spumoasă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu ciocolată şi cremă de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu afine

de oanapl 7

ieri la 19:39

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

pe 04.01 la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciocolata si nuca de cocos