Reteta de cupcake am ales sa o prepar astazi ,deoarece vad des ca se confunda retetele de muffins cu cele de cupcake.Diferenta este ca la cupcake-ingredientele de baza sunt:unt,oua,zahar si faina.Prepararea lor este denumita creaming.Muffins se fac dintr-un aluat gen pandispan.Originare sunt din Marea Britanie,dar sunt indragite in toata lumea.
Preparare cupcake:
Intai preincalzim cuptorul la 180°C.
Intr-un castron se omogenizeaza bine untul cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se mixeaza 1 minut,apoi se adauga al doilea si se mixeaza inca un minut.
Apoi se adauga ingredientele uscate:faina , praful de copt si zaharul vanilat.
Se mixeaza bine.
Se imparte compozitia in 12 forme de hartie de copt pentru cupcake sau intr-o forma de muffins.
Se da la cuptor pentru 20 de minute.
Cand sunt gata ,se intredeschide usa cuptorului si se lasa asa 10 minute.
Preparare topping:
Cele 4 foi de gelatina se pregatesc precum scrie pe instructiuni pe plic.
Zmeura se marunteste cu blenderul.
Mascarponele se omogenizeaza cu zaharul si zaharul vanilat.
Intr-un castronel se inmoaie gelatina ,apoi se adauga 2 linguri din crema de Mascarpone.
Apoi aceasta compozitie se amesteca cu restul de crema de Mascarpone.
Apoi se adauga si zmeura.
Crema de zmeura se pune intr-un posh cu dui in forma de stea mare.
Se orneaza cupcakes.
Deasupra se orneza cu stelute .
Se da la rece pentru cel putin 1 ora.
1
Toppingul se poate face si cu capsuni,cirese sau alte fructe care va plac.
2
Inainte de servire se scot doar de la rece.
3
Ideale la o cafea:)