Cum se fierbe porumbul. A poftit Merisor la porumb fiert, iar eu i-am satisfacut pofta. Pai, nu? Am mers in piata, am cumparat porumbul, l-am curatat, spalat si l-am preparat. Cata munca! :))))
Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :))
Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune intr-un vas pentru fierbere.
Se adauga apa cat sa fie bine acoperiti, apoi se aseaza deasupra cateva foi de porumb, bine spalate.
Se pune capac la vas, iar vasul se pune deasupra flacarii de aragaz si se fierb porumbii la foc mediu pana cand se patrund bine boabele.
Cred ca i-am fiert aproape de doua ore, nu am cronometrat la fix.
Daca apa scade prea mult se mai adauga apa fiarta.
Dupa fierbere, se scot porumbii pe un platou, se presara sare peste ei si bucatele de unt.
Se servesc calzi.