Cum se fierbe porumbul

de Adi in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2014 | 4162 vizualizari

 

Cum se fierbe porumbul. A poftit Merisor la porumb fiert, iar eu i-am satisfacut pofta. Pai, nu? Am mers in piata, am cumparat porumbul, l-am curatat, spalat si l-am preparat. Cata munca! :))))

 

INGREDIENTE

  • 5 porumbi cruzi
  • apa cat sa-i acopere
  • cateva foi de porumb
  • sare dupa gust
  • bucatele de unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fierbe porumbul:

Cum se fierbe porumbul. Inainte de a prezenta modul de preparare tin sa precizez ca Meri a mancat doi si noi cate unul :))

Se curata porumbul de foi, se indeparteaza matasea, atat cat se poate, ca mai ramane si printre boabe, se rupe varful fara boabe, se clateste cu apa rece si se pune intr-un vas pentru fierbere.

Se adauga apa cat sa fie bine acoperiti, apoi se aseaza deasupra cateva foi de porumb, bine spalate.

Se pune capac la vas, iar vasul se pune deasupra flacarii de aragaz si se fierb porumbii la foc mediu pana cand se patrund bine boabele.

Cred ca i-am fiert aproape de doua ore, nu am cronometrat la fix.

Daca apa scade prea mult se mai adauga apa fiarta.

Dupa fierbere, se scot porumbii pe un platou, se presara sare peste ei si bucatele de unt.

Se servesc calzi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fierbe porumbul" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Merisor 1

02.08.2014, 21:53

Rocsi ) cam da.

MOKUSKA 1

08.08.2014, 15:58

ce frumusete de porumb

Panacris 1

13.08.2014, 18:41

Vara asta încă n-am savurat porumb fiert Nici aici nu am mai prins, dar sigur mai faci o tură, și primii doi știuleți sunt ai mei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cum se fierbe porumbul