Cum se face coliva ca la mama

de ionix in Dulciuri, 27 Mai 2010 | 16768 vizualizari

 

Cum se face coliva ca la mama. E cea mai buna… am pus-o la categoria "torturi" pentru ca este un "tort" dar pentru o altfel de ocazie.... :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacaş
  • 3 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 kg nucă prăjită şi mărunţită
  • 1 şi ½ sticluţă rom
  • 2 lime rase
  • 4 zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva ca la mama:

 Cum se face coliva ca la mama

Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece.

După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic.

Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă zahărul şi se lasă la cuptor pâna fierbe definitive arpacaşul. Nu se scoate din cuptor pâna nu este legată. Mie mi-a fiert în 2 ore şi 30 de minute.

Se dă la răcit, dar să fie calduţă, şi se adauga: nuca pisată, coaja de lămâie, romul şi zahărul vanilat.

Se lasă peste noapte la frigider iar apoi se decorează.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

ionix 1

28.05.2010, 07:28

@Brindusa... esti de-a mea nici de mine nu indrazneste sa se ia nimeni, la modul agresiv

ionix 1

28.05.2010, 07:29

@Sylvia... astept cu mare interes bancul

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu ciocolata si gem de zmeura